Eleprenor

Articol despre Liviu Drăghici – realizat de Petcu Ștefan

Profesor, investitor si antreprenor, Liviu Gelu Draghici a reusit sa intre cu success in domeniul afacerilor si, de asemenea, sa invete o noua generatie de tineri cum sa ii calce pe urme. Acesta a absolvit Colegiul Economic “Virgil Madgearu” in 2004, apoi doua facultati in cadrul UPG Ploiesti: Facultatea de management si Facultatea de Stiintele Educatiei. Mai are de asemenea un master în domeniul Managementului Proiectelor la ASE Bucureşti şi un master de Consiliere şcolară la UPG Ploieşti.

In anul 2014, acesta a deschis Anticaffe New Experience in Ploiesti, o cafenea unde este platit timpul, nu cafeaua. La cafeneaua acestuia, ploieștenii pot veni să bea un ceai, să discute, să citească, să lucreze pe laptop sau să participe la diverse workshopuri și alte activități. Cei mici sunt așteptați aici pentru tot felul de activități distractiv – educative. Acesta are o viziune interesanta despre educatie si despre meseria de profesor: “Din punct de vedere pedagogic, vreau să fiu profesorul pe care l-aș vrea pentru copiii mei. Iar din punct de vedere economic, să îi învăț pe elevi ca și cum, după ce termină liceul, ar trebuisă le las pe mână banii mei. Și chiar așa s-a întâmplat cu 11 dintre foștii mei elevi – i-am angajat la cafenea, deci le-am lăsat pe mână banii mei”.

Modul in care le expune elevilor principiile banilor, proiectele implementate la Asociatia Ai Carte, pe care a fondat-o in 2013, si diversele initiative antreprenoriale l-au adus in atentia Romanian Business Leaders, asociatia antreprenorilor romani care implementeaza proiectul Merito. Proiectul constă în căutarea, identificarea, documentarea și premierea profesorilor cu vocație din învățământul românesc, acei oameni care produc o schimbare si care devin modele pentru elevii lor. Profesorul prahovean a fost selectat alaturi de 11 profesori din cele peste 600 de nominalizari primite in acest an. Nominalizarile profesorilor se pot face de catre elevi, fosti elevi, parinti sau alti profesori, iar procesul de selectie, care dureaza aproape un an, implica o documentare riguroasa, urmata de o serie de discutii cu elevi, profesori si persoane cu influenta in comunitatea locala despre profesorul nominalizat.

Pe blogul său scrie despre experiențele cu copiii și viața în Ploiești. Întrebat care este cea mai mare realizare a sa, răspunde simplu că în plan personal vine familia, iar în cel profesional Anticaffe-ul. În Ploiești nu se credea rentabilă o astfel de afacere, deci satisfacția este destul de mare.

Mai mult decât cele spuse până acum, Liviu Drăghici este fondatorul Asociației Ai Carte, apărută din dorința de a finanța pasiunea pentru lectură și a ajuta elevii cu rezultate desosebite, dar cu o situația financiară precară. Bursele Performer încurajează și sprijină acești copii să facă performanță mai departe.

In concluzie, Liviu Draghici este un antreprenor de success si un model pentru urmatoarea generatie de antreprenori.

Facebook
Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *