În prima parte cartea încearca sa ne ajute sa descoperim ce tip uri de “mood-uri” avem, fie ele bune sau rele, de unde provin acestea, si pentru a fii totul clar ne dau și exemple (zic eu realiste) din viața de zi cu zi.
Unul dintre exemplele care mi-au ramas în cap a fost despre o fată care avea un frate cu dizabilitati, iar parintii ei au facut-o responsabila pentru el, iar ca urmare în viața de adult ea tinde sa aiba grija de toata lumea
În prima parte ni se descriu modurile de copil dar si modurile de parinte!
Eu cred că mă încadrez la modul de adult sănătos și modul de copil fericit( cu mici scăpări).
Partea a 2-a a cărții este partea în care oamenii ar trebui sa se vindece de modurile lor sau sa își înțeleagă tiparele de gândire prin intermediul modurilor.
De asemenea în carte se găsesc si exerciții prin care sa ne înțelegem modurile, unul dintre ele este cel cu dialogul dintre 2 scaune, care reprezintă de fapt comunicarea dintre modul de copil furios și modul de adult sănătos.
Se subliniază si importanta modurilor bune, modul de copil fericit si modul de adult sănătos, si ni se spune cum să le consolidăm
În partea a 3-a a cărții se mai iau o dată la rând modurile împreună cu caracteristicile acestora, iar la final sunt fișe de lucru super detaliate care m-au făcut să înțeleg conținutul cărții mult mai bine.