Eleprenor

REZUMAT “Ghid practic pentru antreprenori” de D. Crețu, Felix S. Daniliuc, R. Manolescu, M. Marcu, R. Maxim, F. Pătrășcanu, L. Potorac-Roman, N. Stoian și C. Vrînceanu – realizat de Iana Antonia

 Cartea “Ghid practic pentru antreprenoti” a fost scrisă de autorii: Daniela Crețu, Felix-Silviu Daniliuc, Radu Manolescu, Mihai Marcu, Robert Maxim, Felix Pătrășcanu, Luminița Potorac-Roman, Nicoleta Stoian si Claudiu Vrînceanu.Cartea este structurată pe 9 capitole,fiecare cu câte un titlu semnificativ.

Încă din primul capitol se accentuează “motivația” ca și cel mai important lucru ce ne va sprijini in drumul spre victorie.De asemenea sunt expuse cat mai concret diferențele dintre antreprenor și salariat, precum și avantajele și dezavantajele ambelor opțiuni.Spre finalul capitolului se regăsește un chestionar de autoevaluare.

Am înteles ca atunci cand pornești la drum este esențial sa schițezi un plan al acțiunilor principale pentru a câștiga primii clienți.De acest lucru depind primele rezultate ale afacerii.Secretul unei afaceri este determinat de capacitatea manageriala.Marketingul ajută ca produsele sau serviciile unei companii să fie cât mai vizibile, mai plăcute si mai profitabile.Un factor cheie în lansarea pe piată pentru a interacționa cu clientul poate fi mediul online, prin promovare.

Angajații pot face diferența intr-un business de succes sau nu.Pentru a face o recrutare cât mai avantajoasa este nevoie să concepem un interviu cat mai complex.Avem nevoie de angajați stabili, competenti, pasionați si motivați sa ofere clientului o experiența deosebita.Trebuie să ne asiguram că angajații sunt coordonați de persoane competente, de încredere si cărora le pasă de ei și ce se intamplă în jurul lor. 

O sursă importantă de finanțare este reprezentată de sursele personale precum: economii, capitaluri sociale si profitul reinvestit sau pentru atragerea unei finanțări putem utiliza un credit bancar.

După ce am pus pe hârtie ideea de business si am parcurs deja toți pașii legali de fințare, este important să ne asiguram că tot ceea ce va urma să facem în cadrul acestui business este etic.

Succesul pentru orice formă de intreprindere sau antreprenoriat începe cu asumarea unei stări permanente de oscilatie între decizie si inițiativă.Gestionarea fluxului de lichidități reprezinta o acțiune importantă pentru început în busines.

Facebook
Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *